ZEMLJA DIDE MOGA

OPG CAMPANELO

U vremenu kada neprestano trčimo pokušavajući se ostvariti na svim životnim poljima, nerijetko zapostavljamo ono najvrjednije – odakle potječemo.

U srcu sunčane Dalmatinske zagore, upoznat ćete korijene obitelji Sučić, koja stoji iza uspješne poslovne priče konobe Campanelo.
Svi naši proizvodi su domaći i uzgojeni s posebnom ljubavlju na našem obiteljskom gospodarstvu, garantirajući vrhunsku kvalitetu i autentičnost u svakom zalogaju.

U konobi Campanelo svaki obrok postaje gastronomsko putovanje kroz tradiconalne okuse Dalmacije, obogaćeno osobnim pečatom našeg chefa Mate Sučića te začinjeno s ljubavlju i posvećenošću svakom detalju.

CHEF MATE SUČIĆ

VIŠESTRUKO NAGRAĐIVANI CHEF

Chef Mate Sučić u kulinarstvu je već 14 godina, a pokretanje vlastite konobe bio je njegov životni san. Konoba Campanelo započela je s radom 2021. godine, kao maleni obiteljski restoran koji spravlja domaća tradicionalna jela na jedinstven način. Ime je dobila po brdu Zvonik koje se nalazi iznad restorana.

Mate Sučić je višestruko nagrađivani chef. Osvojio je prestižnu nagradu Gault & Millau za mladog chefa godine 2023., kao i Zlatnu boulu za mladog chefa iste godine u Šibeniku. Sudjelovao je na brojnim gastro festivalima i gostovanjima kod poznatih hrvatskih i inozemnih kuhara, a u konobi Campanelo često ugošćuje renomirana kulinarska imena iz Hrvatske i svijeta.

Posebno smo ponosni što nas je prestižni Falstaff magazin uvrstio u svoj Vodič najboljih hrvatskih restorana za 2024. godinu, dodijelivši nam visoko priznanje od 2 vilice.

Uz to, Konoba Campanelo je dobitnik Srebrne povelje u kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija na godišnjim nagradama SUNCOKRET ruralnog turizma – The Sunflower Award. Ova prestižna nagrada okuplja najbolje projekte, inicijative i pojedince iz područja ruralnog turizma iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nagrada prepoznaje i odaje priznanje onima koji svojim radom unapređuju turističku ponudu, čuvaju autentičnost ruralnih krajeva te promiču održivi razvoj i očuvanje kulturne i prirodne baštine.

Ova priznanja potvrda su naše predanosti očuvanju tradicije, inovativnosti u gastronomiji i pružanju jedinstvenog gastronomskog doživljaja našim gostima.

Odrastajući uz oca i majku poduzetnike, koji imaju svoj vlastiti OPG, želja mi je oduvijek bila nastaviti njihovim stopama i pokrenuti vlastitu konobu, u kojoj ću moći prenijeti gostima sve ono što živim; svoju ljubav prema kuhanju i osmišljavanju novih jela, za spravljanje kojih ću koristiti povrće i začine uzgojene u vlastitom vrtu. Sva naša jela su autorska, inspirirana tradicionalnim recepturama, a pripremamo ih od naših domaćih, sezonskih namirnica.

By CHEF MATE SUČIĆ

SLASTIČARNA

SLATKO. DOLCE. PASTRY.

U konobi Campanelo nastojimo sljubiti jedinstvene okuse i mirise Zagore pa u našim slasticama spajamo okuse iz djetinjstva s modernim inačicama kolača te ih prikazujemo na zanimljiv i originalan način.

Prilikom spravljanja slastica koristimo isključivo domaće sezonske namirnice, poput orašastih plodova i brašna od orašastih plodova, badema, oraha, lješnjaka, jaja, voća i povrća iz našeg vlastitog te obližnjih malih OPG-ova.

Naša pastry chefica Kristina slastičarstvom se bavi već sedam godina. Svoj je hobi i ljubav prema kreiranju slastica svojevremeno pretvorila u posao te je potom završila školu francuskog slastičarstva. Inspiraciju za kreiranje novih deserata crpi odasvud; iz razgovora s prijateljima, gostima, isprobavajući i spajajući neke nove okuse, a nerijetko joj dođu i u san!

Radila je s nekoliko poznatih svjetskih pastry chefova od kojih je najviše naučila, i to s Karim Bourgi, Emmanuelom Hamonom, Johanom Martinom, Toni Rodriguezom, a često pohađa i online edukacije.

„Najveća nagrada mi je kad mi gosti nakon nekog vremena kad me sretnu kažu: Još mi je u ustima okus tvojih slastica!“.