ZEMLJA
DIDE MOGA
I OPG CAMPANELO
U vremenu kada neprestano trčimo pokušavajući se ostvariti na svim životnim poljima, nerijetko zapostavljamo ono najvrjednije – odakle potičemo.
U srcu sunčane Dalmatinske zagore, upoznat ćete korijene obitelji Sučić, koja stoji iza uspješne poslovne priče konobe Campanelo.
Od prve žlice pa do posljednjeg gutljaja, naša hrana priča priču o zemlji na kojoj se nalazimo – zemlji dide moga. Ta zemlja, protkana njegovim trudom i radom postala je inspiracija za sve što radimo.
Svi naši proizvodi su domaći i uzgojeni s posebnom ljubavlju na našem obiteljskom gospodarstvu, garantirajući vrhunsku kvalitetu i autentičnost u svakom zalogaju.
U konobi Campanelo svaki obrok postaje gastronomsko putovanje kroz tradiconalne okuse Dalmacije, obogaćeno osobnim pečatom našeg chefa Mate Sučića te začinjeno s ljubavlju i posvećenošću svakom detalju.
Kad tomu nadodamo našu prostranu terasu u prirodnom ambijentu, okruženu prekrasnim zelenilom te obasjanu najljepšim zalascima sunca, vaš boravak u konobi Campanelo bit će potpuni bijeg od stvarnosti i povratak iskonskoj tradiciji.
CHEF
MATE SUČIĆ
Chef Mate Sučić u kulinarstvu je već 12 godina, a pokretanje vlastite konobe bio je njegov životni san. Conoba Campanelo započela je s radom 2021. godine, kao maleni obiteljski restoran koji spravlja domaća tradicionalna jela na jedinstven način. Ime je dobila po brdu Zvonik koje se nalazi ispod restorana.
„Odrastajući uz oca i majku poduzetnike, koji imaju svoj vlastiti OPG, želja mi je oduvijek bila nastaviti njihovim stopama i pokrenuti vlastitu konobu, u kojoj ću moći prenijeti gostima sve ono što živim; svoju ljubav prema kuhanju i osmišljavanju novih jela, za spravljanje kojih ću koristiti povrće i začine uzgojene u vlastitom vrtu. Sva naša jela su autorska, inspirirana tradicionalnim recepturama, a pripremamo ih od naših domaćih, sezonskih namirnica.“
U konobi Campanelo možete isprobati „Full Experience – „Zemlja dide moga“ degustacijski menu u sljedovima, u kojima nastojimo prenijeni nezaboravan gastronomski doživljaj te jedinstvenu kombinaciju okusa koji će zauvijek ostati urezan u vašem sjećanju, a možete uživati i u tradicionalnoj, dalmatinskoj hrani.
Mate Sučić je višestruko nagrađivani chef. Osvojio je nagradu Gault & Millau za mladog chefa godine 2023., Zlatnu boulu za mladog chefa u 2023. godini, u Šibeniku. Sudjelovao je na brojnim gastro festivalima, gostovanjima kod poznatih hrvatskih i inozemnih kuhara, a u konobi Campanelo često ugošćuje poznata hrvatska i inozemna kulinarska imena.
SLASTIČARNA
U konobi Campanelo nastojimo sljubiti jedinstvene okuse i mirise Zagore pa u našim slasticama spajamo okuse iz djetinjstva s modernim inačicama kolača te ih prikazujemo na zanimljiv i originalan način.
Prilikom spravljanja slastica koristimo isključivo domaće sezonske namirnice, poput orašastih plodova i brašna od orašastih plodova, badema, oraha, lješnjaka, jaja, voća i povrća iz našeg vlastitog te obližnjih malih OPG-ova.
Naša pastry chefica Kristina slastičarstvom se bavi već sedam godina. Svoj je hobi i ljubav prema kreiranju slastica svojevremeno pretvorila u posao te je potom završila školu francuskog slastičarstva. Inspiraciju za kreiranje novih deserata crpi odasvud; iz razgovora s prijateljima, gostima, isprobavajući i spajajući neke nove okuse, a nerijetko joj dođu i u san!
Radila je s nekoliko poznatih svjetskih pastry chefova od kojih je najviše naučila, i to s Karim Bourgi, Emmanuelom Hamonom, Johanom Martinom, Toni Rodriguezom, a često pohađa i online edukacije.
„Najveća nagrada mi je kad mi gosti nakon nekog vremena kad me sretnu kažu: Još mi je u ustima okus tvojih slastica!“.